THE BLOG

Roze koeken, dansen, bubbles, lachen en roddelen over onze mannen...

Sep 18, 2023

Gisteren (september) was ik op een heerlijke verjaardag in Blaricum van mijn vriendin Maureen. Lekker buiten. Want de zon scheen gelukkig! 

Zij is - net als ik - een echte levens-genietster. We dronken gisteren wijntjes en bubbels, lachten en hebben serieuze gesprekken. Haar stem wordt steeds hoger hoe meer ze drinkt. 

Een heerlijke grote schaal met een salade in het midden met daarom heen allemaal hapjes en te gekke vrolijke mensen tussen de 40 en 55 jaar. Van kakkerig tot doe maar gewoon. Lekker gevarieerd. I love it! 

We hebben nog samengewoond in Amsterdam als Drentse en Hooglandse hippe boerinnen. Haha.. Nee, hoor... aan de buitenkant waren we lekker modern, maar van binnen lekker gewoon.

We zijn samen toen op ons dikst geweest omdat we teveel roze koeken aten. Haha... En propten ons toch nog steeds in te strakke broeken en te korte truitjes voordat we uitgingen. 

Ik lig hier inmiddels echt in een deuk, want ik zie nog hoe onze blote buiken onder het truitje vandaan rolden en we nog net voor sluitingstijd de winkel indoken voor roze koeken. 

Meestal waren we gewoon lekker slank, stonden we te shinen en flink aangeschoten op de dansvloer op een festival. 

Natuurlijk deelden we gisteren met elkaar de ruzies met onze mannen. De kids-verhalen. Alle toekomstplannen. 

Haar vriendinnen ken ik ook heel goed. En deze vriendengroep en mijn andere vriendinnen-groep zijn allemaal nuchtere mensen. Ze hebben allemaal een drukke baan, hoger opgeleid, ze zijn niet de leidinggevende in een bedrijf, maar ze willen het wel goed doen binnen hun vakgebied. 

Ze hebben in mijn ogen allemaal gemeen met mij dat ze zware gesprekken licht maken, graag lachen samen, enthousiast zijn, positief in het leven staan, altijd enthousiast en... heel eerlijk. 

De meesten van ons zijn een open boek. En flappen er van alles uit. Maar de een is wat meer ingetogen en de ander wat meer outgoing. Maar niemand oordeelt hierover naar elkaar toe. En dat vind ik echt zo ontzettend fijn om mee te zijn. Mensen die niet oordelen.

Dit zie ik ook terug bij mijn klanten. En wat is het heerlijk om met deze vrouwen te werken. Ik kan zo genieten van de openheid die ik teruglees in e-mails die ik ontvang. Zij zijn fan van mij en ik van hen.. 

Ik was de eerste die zich onderdook in groei en ontwikkeling in deze vriendengroep. Maar ik zie het ze inmiddels allemaal doen. Zij hebben allemaal ontdekt hoe belangrijk groei en ontwikkeling is. Net als Maureen ontdekte ik ook dat ik hooggevoelig bleek te zijn. Al heb ik daar nu niet bewust last van door zelfliefde. En ik had het eigenlijk bij haar niet verwacht. Achteraf snap ik het wel.

Zij probeerde - net als ik - heel erg de controle en grip te krijgen over situaties. Zo hoopte ze te kunnen dealen met alles wat er om haar heen gebeurt. Net als ik. Mijn besties zijn ook lichtelijk controle-freak en hebben graag de regie. Dit kan ik alleen maar herkennen, omdat ik dit zelf ook in me heb, maar hier nu echt heerlijk in kan ontspannen. 

Gisteren vond ik het zo bijzonder hoe anders ik me voel. Hoe ik nu WEL kan genieten van in groepen zijn. Om niet meer onzeker te zijn. Of te twijfelen.

Hoe ik nu voor mezelf kies, mijn hart volg en van iedere dag wel een feestje maak. 

Hoe ik me nu ontspannen, zelfverzekerd en tevreden voel in mijn leven, in mijn relatie in het samenzijn met anderen. Hoe ik zelf nu heel vaak uit ruzie, onzekerheid en gedoe blijf door in de ontspannen zelfverzekerde vrouw te staan die zichzelf wel belangrijk maakt! 

Heel lang bestond mijn leven uit er zijn voor mijn werkgever en mijn drukke baan. En er zijn voor anderen. 

Mijn onzekerheid, mijn drukke uitdagende baan, mijn mee-voelendheid en zorgzaamheid naar anderen... Dat was waar mijn leven uit bestond. 

En ik... ik was nergens. Wat ik leuk vond, wat ik nodig had, waar ik blij van werd, wie ik echt was als mezelf, wat mijn eigen behoeftes waren.. ECHT GEEN IDEE.

Het is zo bijzonder als je ontdekt wie je zelf echt bent. Wat je nodig hebt. Jezelf op 1 gaat zetten. Gelukkig, vrolijk en tevreden mag zijn met jezelf in wat je doet. 

Ik heb echt iets super tofs bedacht! Nou ja, het is een mix van programma's in 1. En omdat het de pilot-versie is, kan je bijna voor niks meedoen... 

Ik ga je meenemen op Zelfliefde Safari. Jij gaat een zelfliefde reis doorlopen. 

Jij gaat jezelf deze 10 dagen super belangrijk maken. 

Je mag jezelf op nummer 1 zetten.

Je mag je gaan onderdompelen in zelfliefde en lief zijn voor jezelf. 

Durf je dat aan? 

Het is natuurlijk heel spannend om jezelf op nummer 1 te zetten. Om jezelf super belangrijk te maken. Onnatuurlijk. En spannend omdat je misschien wel mensen teleursteld. 

Maar hoe cool is het als we dit samen doen met een mooie groep vrouwen die allemaal dit durven aangaan? 

Ik wil heel graag weten of hier belangstelling voor is de aankomende dagen. Anders is het natuurljk zonde om hier mee te starten. Uiteindelijk is mijn werk een co-creatie met mijn klanten. 

Ik heb er onwijs veel zin in. Jij?

Als je denkt en voelt JA! Ik heb zin om me onder te dompelen in zelfliefde en mezelf op 1 zetten 10 dagen lang voor een lage ik-vind-mezelf-belangrijk-investering... 

Stuur een PM op Instagram met SAFARI! Dan stuur ik je de link naar dit programma om je aan te melden!

Heel veel liefs, 

Sigrid Eggink

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.