Zoeken
  • Sigrid Eggink

Over wegcijferen, irritatie en je verantwoordelijk voelen

Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Herken jij je in de volgende omschrijving?


Je cijfert jezelf vaak weg. Je geeft veel energie weg. Je voelt je verantwoordelijk voor de gezellige en goede sfeer thuis en met je vriendinnen. Je hebt moeite met de chagrijnige blikken van je partner (of collega's). En je hebt ook moeite met je eigen boosheid, irritaties en twijfels naar de ander omdat je toch altijd die leuke vrouw wil zijn. Ook ben je bang om afgewezen te worden door je partner of vrienden. En wat houd je van een opgeruimd huis. want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ook al wordt het hierdoor laat, ben je al heel moe. Het MOET gebeuren.


Voor mij en de vrouwen uit mijn training is dit echt super herkenbaar! Dit heb ik ook allemaal doorlopen. En nog herken ik me hier natuurlijk in. Maar niet meer in die vervelende doorgeschoten mate waarin ik mezelf zo vaak kwijt was.


Wat me ook opvalt en waar velen van ons zich vast ook in herkennen…


Van verschillende vrouwen krijg ik soms dagen achter elkaar vol enthousiasme allerlei high vibe berichten van toffe zelfliefde avonturen, dansen met je vriend op een onverwacht moment, zoveel liefde voelen voor geliefden. (Niet ophouden hoor met het sturen van deze leuke berichten!)


Maar na circa drie dagen krijg ik berichten als: ‘weet je Sig, het is nu anders, ik voel volgens mij niet meer zoveel voor hem’, of ‘ik begrijp het niet, ik zat in zo’n goede flow en nu voel ik me opeens niet meer zo lekker’, of ‘hoe kan het nou dat ik me gisteren nog zo lekker voelde'.


En vervolgens worden hier allerlei afwijzingen, lastigheden en onzekerheden bij benoemd. ‘Ja, het loopt eigenlijk al een tijdje niet zo lekker. Ik twijfel al langer aan die ander of aan mezelf. Ik ben zo onzeker. Ik heb het verleden echt nog niet goed afgesloten.’


Terwijl ikzelf laatst op dag drie van zo’n berichtje al dacht; hmmm… die zit vast morgen of overmorgen niet zo lekker in haar vel na zo’n vol lang druk weekend.


Er zit namelijk best wat logica in ons leven. Zo komt er altijd weer een dag of een aantal dagen waarop je niet zo lekker in vel zit. En meestal weet je dondersgoed hoe dat komt. Je bent te druk geweest. Heb teveel in een hoge te gekke energie gezeten. Bent over je grens heen gegaan. Hebt jezelf te veel weggecijferd. En wat dacht je trouwens van het weer. Ik zit bijvoorbeeld lekkerder in mijn vel als de zon schijnt. En kan vermoeidheid beter handelen op zo’n dag.


Hierbij alvast een grote teleurstelling om te verwerken voor jou (voor mezelf) en voor de vrouwen in de online training: het gaat NOOIT veranderen! Er zullen altijd dagen blijven komen waarop je je niet lekker voelt. Dit blijft ALTIJD terugkomen. Wat iemand je ook belooft of wat iemand ook zegt.   


Maar de dagen dat je je goed voelt kunnen er veel meer zijn dan dat je ooit gedacht hebt. En de dagen dat je je niet lekker voelt daar heb je anders mee om te gaan.


Maar ik begrijp het wel, dit had ik eerst ook. Op dagen dat je je goed voelt dan is de energie hoog en ga je van alles doen in je enthousiasme. Maar dan is de som van deze dagen dat je ook een aantal dagen weer een stapje terug hebt te nemen. Nu zorg ik veel meer voor de balans. En Zo blijf ik ook op goede dagen bewust meer in een ontspannen modus en dicht bij mezelf, in het hier en nu. Zo maak ik niet gelijk al mijn energie op.


Maar dan NOG heb ik ook dagen dat ik me minder voel. En tuurlijk zou ik liever willen dat ik 24x7 me goed voel.


DUS HELAAS PINDAKAAS. DIT BLIJFT! Het is als het weer. Dit is het leven.


Wat wel mogelijk is. Leer jezelf een nieuwe manier van kijken naar deze situaties waarin je je niet zo lekker voelt. Zo blijf je uit het drama, gedoe met partners en kom je de dag wat makkelijker door (inclusief het niet zo goed voelen).


Ten eerste: neem jezelf in ieder geval niet meer te serieus op deze dagen. Je hoofd gaat van alles bedenken wat er mis is met jou. Maar je bent gewoon moe. Tegelijkertijd maak ik ook wel eens de juiste ruzie op deze dagen of durf ik weer te zeggen hoe ik ergens echt over denk. Het kan ook gewoon nodig zijn om de lucht te klaren.


Ten tweede: leer oké zijn met boosheid, chagrijnig zijn, irritatie. Het is niks meer dan een ervaring. Het komt en het gaat en gaat steeds weer voorbij. En ik ken het: als je er midden in zit dan ervaar je alsof dit jouw hele leven al plaatsvindt bij wijze van spreken.


Ten derde: wees dankbaar, ontvang en omarm iedere ervaring. Dus niet alleen de goede momenten.


Ten vierde: luister goed naar hoe je je voelt. Het betekent niks meer of minder dan dat je wat tijd voor jezelf nodig hebt. Ik weet hoe moeilijk het is om hier naar te luisteren. Maar ga het leren!


Als laatste:


Over zelfliefde wordt nog al eens lacherig gedaan, of egoïstisch genoemd. Dit noemde ook een van de deelneemsters uit de training. Dit is ook tegen mij gezegd. Tegen deze vrouwen (en mannen wil ik zeggen). Het is echt jou LOST als je dit zo wil blijven zien en aan deze gedachte wil blijven vast houden. Het gaat namelijk over het grote verschil van gelukkig zijn in plaats van niet zo gelukkig zijn. Over je fijn en blij voelen met jezelf in plaats van jezelf blijven afwijzen. Over voldoende energie over houden in plaats van vaak moe zijn. Over eigen regie in plaats van over een speelbal zijn van je omgeving


Dus ja, jouw lost als je dit wil blijven geloven. :-)


Wij weten wel beter, toch?


Ps: je kan nog kans maken op een gratis ticket voor de Online Zelfliefde Training die start op 26 juni. Ik was de afgelopen dagen veel te druk met 1-op-1 gesprekken. Dus aankomende week ga ik pas een lootje met de winnaar trekken.


Stuur een e-mail naar info@sigrideggink.nl met: YES! Ik doe mee!  


Heel veel liefs,


Sigrid


88 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven