Zeven jaar geleden stond mijn leven volledig op z'n kop.

Achteraf bleek het mijn mooiste cadeau te zijn. En doe ik nu wat ik het liefste doe. 

Namelijk: vrouwen helpen een liefdevolle relatie met zichzelf op te bouwen, en daarmee met hun (toekomstige) partner.

‘Dat jij jezelf zo afwijst, zo twijfelt aan jezelf'. 

Daar kan ik echt helemaal niks mee.' 

 

'Je hebt alles mee.

Je ziet er goed uit. 

Je bent lief, zorgzaam, spontaan, enthousiast. 

Leuke baan. Fijne vrienden. Je maakt makkelijk contact. 

Je staat te stralen op festivals en sociale gelegenheden.'

 

Tegelijkertijd ben je zo onzeker.'

Het waren de woorden van mijn ex. 

Waardoor onze relatie ten einde kwam.

Het was hierna nog een lange tijd worstelen. Met mezelf en een jaar later ook met mijn huidige partner.

 

Achteraf niet zo gek, want ik was iemand die heel erg gericht was op haar buitenwereld. Eigenlijk stond ik in dienst van mijn partner, zijn dochter, mijn werkgever, Jan & alleman. Ik was conflict-vermijdend en zorgzaam. 

Ik was iemand die zichzelf volledig wegcijferde en ging absoluut niet voor mijn eigen geluk, behoeftes en verlangens. Sterker, ik had geen idee wat mijn behoeftes en verlangens waren. 

JOUW BINNENWERELD BEPAALT JOUW BUITENWERELD

Nadat mijn relatie zeven jaar geleden uitging gaf ik me voor alles op waar het woord zelfvertrouwen in voorkwam. Maar op een bepaalde manier bleef ik een onrust en ingewikkeldheid ervaren. Ik voelde me vaak afgewezen en dacht dat ik niet gelukkig was en me veel moe voelde door mijn partner, mijn werk de zorg voor anderen. 

Vijf jaar lang heb ik me helemaal gestort op groei en zelfontwikkeling. Zo heb ik zelfs mijn baan opgezegd, omdat ik als coach aan de slag wilde. De perfectionist in mij vond het nodig om drie opleidingen rondom coaching tegelijk te doen. Ik las boeken, luisterde podcastst, deed (online) trainingen. Maar ik vond mezelf niet goed genoeg, niet leuk genoeg, niet af genoeg.

De studies werden succesvol afgerond. Maar ik wilde niet de coach zijn die zelf nog niet op die plek was waar ik anderen mee naar toe wilde helpen. Dat klopte niet voor mij. 

Dit veranderde allemaal toen ik zelfliefde ontdekte. Vanaf dat moment vielen de kwartjes, de inzichten over elkaar heen. Alles veranderde. Ik ontdekte dat ik de belangrijkste persoon ben op deze wereld; in mijn wereld.  En dat mijn binnenwereld mijn buitenwereld bepaalt. Dat ik zelf de herinnering over lastige gebeurtenissen uit mijn verleden in stand hield.

 

Ik ontdekte dat het mijn taak was om van mij te houden en liefdevol om te gaan met mezelf en mijn binnenwereld.  

Zo, genoeg over het verleden. 

Ik leef graag in het moment, omdat het leven eigenlijk hartstikke leuk blijkt te zijn. Als je er maar wel wat van 'begrijpt', voor zover dat mogelijk is en zelf de slingers ophangt.

* ik woon samen met een partner die -nu mijn binnenwereld op orde is- ook nog eens hartstikke leuk blijft te zijn. Hij heeft een hele leuke vrolijke dochter van elf jaar.

* zet een heerlijke dance-beat op mijn koptelefoon en ik dans de sterren van de hemel. Althans, zo voelt het. Maar ik vermoed dat het er best gek uit ziet. Geef mij muziek, de zon en buitenlucht en ik ben op mijn gelukkigst. Helemaal die paar weken per jaar dat ik opeens een fanatieke hardloper ben.  

* ook word ik onwijs blij van kleur en kleurige bloemen. Zonder bloemen klopt er iets niet. Mijn droomwereld staat vol bloemen, gezellige hoekjes, gezellig gedekte tafels met vrolijk  opgediende maaltijden en een opgeruimd huis. 

* plezier, genieten en bewust een feestje van het leven maken heeft nu mijn belangrijkste focus. Want ... wat je aandacht geeft groeit! En dat lukt hartstikke goed!

* zelf heb ik geen kinderen, maar wel een poeperig klein mini hondje Lizzy. Zij is de liefde van mijn leven (niet zeggen tegen mijn vriend natuurlijk). 

* ik hou enorm van gezond eten, maar helaas ook van hele repen chocolade, het liefst iedere dag.

* ik kan gelijk onwijs de diepte ingaan. Zo kan je binnen tien minuten al aan mij je gekkigheden hebben bekend omdat je je niet veroordeeld voelt. Ik ben namelijk erg openminded en begripvol. Maar tegelijkertijd is het altijd op een luchtige manier, en mag er ook tussendoor gelachen worden. 

* mijn vriend is helemaal gek van zeilen. Ik houd van ontdek je plekje. Dus met zo nu en dan een ruzietje tussendoor en allebei flink wat water bij de wijn gaan we tegenwoordig iedere zomer drie maanden zeilen. En zijn we van plan om over een paar jaar 'voorgoed' Nederland achter ons te laten.

* ik kom uit Drenthe, mijn ouders gingen op mijn tiende scheiden. Gelukkig maar, want daardoor heb ik drie geweldige broers erbij gekregen. De liefde voor de natuur heb ik hier vast ontwikkeld.

En nu is het jouw beurt.

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? Hoe ga jij met jezelf en zelfliefde om? Waar loop je tegen aan? 

Als er op dit moment ook maar iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, stuur me dan een bericht.

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Misschien heb je ergens het gevoel dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen.

Mijn missie is om iedere vrouw verder te helpen als ze met mij in contact komen. Soms is dat door een samenwerking aan te gaan, maar ik verwijs je net zo lief door naar een andere coach als ik voel dat je met hem/haar een betere klik zou hebben.