Trying to fit in is denying your own colour

Vera Helleman

Pas als volwassen vrouw ontdekte ik wat houden van jezelf betekent. Alles veranderde. Mijn relatie, vriendschappen, werk. En nu help ik anderen. Waarom had ik dit niet op school geleerd?  

Hi, ik ben Sigrid. Als je mij in woorden zou omschrijven? Enthousiast, spontaan, open, zorgzaam, eerlijk. Ik houd van diepgang, maar op een luchtige manier. Er moet ook altijd even gelachen worden.

Ik ben gek op groei en zelfontwikkeling, en ben op mijn gelukkigst als ik dans met fijne muziek in de zon. Ook ben ik gek op gezelligheid.

Ik help vrouwen - die aan de buitenkant alles voor elkaar lijken te hebben, maar dit van binnen echt niet voelen - naar een liefdevolle relatie met zichzelf. Omdat dit de basis is voor een liefdevolle relatie met je (toekomstige) partner en met anderen. 

website witte rand.png

Ook ik...

Mocht je denken dat ik altijd een liefdevolle relatie met mezelf had, dan heb je het mis. 

 

Zolang als dat ik me kan herinneren voelde ik me onzeker. Op zoveel verschillende vlakken. Terwijl ik aan de buitenkant zelfverzekerd overkwam en alles voor elkaar had. Maar ik piekerde heel erg veel, was afwijzend en kritisch naar mezelf, vond relaties ingewikkeld, had een lage energie, was heel erg gericht op de buitenwereld en op anderen gelukkig maken. 

 

Door de scheiding van mijn ouders, een mindere schoolfase en een aantal afwijzingen op mijn uiterlijk was ik heel erg aan mezelf gaan twijfelen. 

 

Ik wilde het voor iedereen goed doen (maar vergat mezelf) en had moeite met mijn grenzen bewaken. Ik wilde zo graag gelukkig zijn, in balans, maar dat lukte me echt niet. 

 

Vaak deed ik maar wat. Het ene moment stond ik als een huis, maar veel vaker was ik vreselijk druk, perfectionistisch, een vol hoofd en had ik werkelijk geen idee wat ik moest doen om me beter te voelen. Ook was ik regelmatig boos en licht geraakt in relaties en vond ik het hartstikke lastig mijn plek in te nemen. 

 

Het resultaat? Ik voelde me vaak een minderwaardige leeggezogen vaatdoek.

 

Inmiddels is dit gelukkig totaal anders. Ik voel me positief, opgeladen en ga met zelfvertrouwen nieuwe uitdagingen aan. Dit leverde mij o.a. op: een sprong in het diepe door mijn baan op te zeggen, vervolgens drie coach-opleidingen en een eigen bedrijf.

 

Dagelijks help ik vrouwen naar een liefdevolle relatie met zichzelf en leer ik ze om te genieten van het leven. De lessen die ik zelf eerder had willen leren, geef ik met liefde door.

 

Ben jij klaar om je weer ontspannen, tevreden en vrolijk te voelen. Ben jij klaar voor een liefdevolle relatie met jezelf en daarmee met jouw (toekomstige) partner, vriendinnen en collega’s? En is mijn verhaal herkenbaar voor je? Leuk als je wat van je laat horen. Stuur gerust een mailtje naar sigrideggink@gmail.com 

Ik leef graag in het moment, omdat het leven eigenlijk hartstikke leuk blijkt te zijn. Als je er maar wel wat van 'begrijpt', voor zover dat mogelijk is en zelf de slingers ophangt.

* ik woon samen met een partner die -nu mijn binnenwereld op orde is- ook nog eens hartstikke leuk blijft te zijn. Hij heeft een hele leuke vrolijke dochter van elf jaar.

* zet een heerlijke dance-beat op mijn koptelefoon en ik dans de sterren van de hemel. Althans, zo voelt het. Maar ik vermoed dat het er best gek uit ziet. Geef mij muziek, de zon en buitenlucht en ik ben op mijn gelukkigst. Helemaal die paar weken per jaar dat ik opeens een fanatieke hardloper ben.  

* ook word ik onwijs blij van kleur en kleurige bloemen. Zonder bloemen klopt er iets niet. Mijn droomwereld staat vol bloemen, gezellige hoekjes, gezellig gedekte tafels met vrolijk  opgediende maaltijden en een opgeruimd huis. 

* plezier, genieten en bewust een feestje van het leven maken heeft nu mijn belangrijkste focus. Want ... wat je aandacht geeft groeit! En dat lukt hartstikke goed!

* zelf heb ik geen kinderen, maar wel een poeperig klein mini hondje Lizzy. Zij is de liefde van mijn leven (niet zeggen tegen mijn vriend natuurlijk). 

* ik hou enorm van gezond eten, maar helaas ook van hele repen chocolade, het liefst iedere dag.

* ik kan gelijk onwijs de diepte ingaan. Zo kan je binnen tien minuten al aan mij je gekkigheden hebben bekend omdat je je niet veroordeeld voelt. Ik ben namelijk erg openminded en begripvol. Maar tegelijkertijd is het altijd op een luchtige manier, en mag er ook tussendoor gelachen worden. 

* mijn vriend is helemaal gek van zeilen. Ik houd van ontdek je plekje. Dus met zo nu en dan een ruzietje tussendoor en allebei flink wat water bij de wijn gaan we tegenwoordig iedere zomer drie maanden zeilen. En zijn we van plan om over een jaar 'voorgoed' Nederland achter ons te laten.

* ik kom uit Drenthe, mijn ouders gingen op mijn tiende scheiden. Gelukkig maar, want daardoor heb ik drie geweldige broers erbij gekregen. De liefde voor de natuur heb ik hier vast ontwikkeld.

En nu is het jouw beurt.

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? Hoe ga jij met jezelf en zelfliefde om? Waar loop je tegen aan? 

Als er op dit moment ook maar iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, stuur me dan een bericht.

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Misschien heb je ergens het gevoel dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen.

Mijn missie is om iedere vrouw verder te helpen als ze met mij in contact komen. Soms is dat door een samenwerking aan te gaan, maar ik verwijs je net zo lief door naar een andere coach als ik voel dat je met hem/haar een betere klik zou hebben.